Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κατάθεση ψυχής? Θα έλεγα πως ναι...

Υπάρχουν φορές στην ζωή μας που γνωρίζουμε όλως τυχαίως ανθρώπους στους οποίους βλέπουμε πτυχές του χαρακτήρα μας.. Σαν να αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο τους το δικό μας πρόσωπο..Και είναι άκρως γοητευτικό αυτό.
Είναι τόσο όμορφο και συνάμα παράξενο όταν αρκεί απλά ένα χαμόγελο του άλλου για να νιώσεις εσύ χαρά.. Μερικές αστείες γκριμάτσες του αρκούν ώστε να ξεχάσεις τα προβλήματα σου και για πολλή ώρα να βρίσκεσαι σε έναν άλλο κόσμο.. Μακρυά από τα σκαμπανεβάσματα της γαμημένης της ψυχολογίας σου ,η οποία ώρες ώρες σε συντρίβει συθέμελα.
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση και με έκανε να νιώσω όμορφα ήταν ο τρόπος σκέψης σου..Το λέγειν σου..Το ντόμπρο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς για να αποδώσεις την άθλια πραγματικότητα και το χάος που επικρατεί γύρω μας σε ετούτη την κοινωνία στην οποία συνένοχοι είμαστε και εμείς οι ίδιοι.Όση ανασφάλεια και αν κουβαλάς σαν άνθρωπος εκείνο που θέλω να ξέρεις είναι ότι "οι μικρές ατέλειες είναι αυτές που αποδίδουν έναν όμορφο πίνακα πολλές φορές"..Θυμάμαι χαρακτηριστικά να μου λες πως δεν περίμενες να το ακούσεις αυτό απο γυναίκα. Και όμως πίστεψέ το για μένα.. Πίστεψε πως κάθε σου χαμόγελο είναι ένας θησαυρός παρότι πιστεύεις εσύ ότι "το ένα δόντι πάει βόλτα". Να έχεις υπ'όψιν σου ότι αυτό το δοντάκι έφτιαξε σε εσένα μια πολύ όμορφη και γλυκειά εικόνα. Σου προσέδωσε έναν γλυκό και ρομαντικό τόνο που έχεις χάσει προ πολλού..Μην αμελείς να δείχνεις συχνά πυκνά την ομορφιά της ψυχής σου αποτυπωμένη στο πρόσωπό σου. Είναι και αυτό ανάμεσα στα πολλά κομμάτια που συνθέτουν την προσωπικότητά σου..

2 σχόλια:

  1. Αυτό που γράφεις είναι τόσο υπέροχο!
    Στην αρχή όταν άρχισα να διαβάζω την ανάρτησή σου νόμιζα πως αναφερόσουν γενικά σε σχέσεις ανθρώπων είτε αυτό είναι φιλικό είτε ερωτικό, αλλά καθώς συνέχιζα το διάβασμα κατάλαβα πως πρόκειται περί έρωτα! Και αυτό με άγγιξε τόσο βαθιά που με συγκίνησε (δεν υπερβάλω). Κι εγώ έτσι αισθανόμουν για κάποιον, και ακόμα έτσι αισθάνομαι δηλαδή, με την μόνη διαφορά πως έχω αρχίσει να τον νοιάζομαι πλέον.
    Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις κάποιον όμορφο εσωτερικά και εξωτερικά παρά τις όποιες ατέλειες που μπορεί κάποιος να έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια :) Άλλωστε η άποψή μου είναι ότι δεν αρκεί μόνο ένα ωραίο περιτύλιγμα για να σε προσελκύσει ο άλλος.. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας καθώς και εκείνα τα πολύ μικρά χαρακτηριστικά του που θα σε φέρουν ολοένα και πιο κοντά!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή