Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μια νύχτα σαν τις άλλες...

Μια ακόμη μέρα φτάνει στο τέλος της..Κάθεσαι σε μια γωνία βουτηγμένος στις σκέψεις σου και στον δικό σου κόσμο που μόνο εσύ μπορείς να αντιληφθείς..Κάνεις απόπειρα να στρίψεις ένα τσιγάρο και να το ανάψεις. Αλλά κάτι σε κρατάει.. Κάτι σε κάνει να πεισμώνεις που για ακόμα μια φορά δεν μπορείς να αντισταθείς σ'αυτόν τον διάολο.. Αλλά λες απο μέσα σου ένα γεμάτο περιφρόνηση "Δε γαμιέται".. Είναι η μόνη  σίγουρη συντροφιά σου τα βράδυα.
Τραβάς μια δυνατή ρουφηξιά και μαζί με τον καπνό κατεβάζεις κάθε σου ανάμνηση που έρχεται να χαλάσει την βραδυά σου.. να την κάνει συντρίμμια! Ένα δυνατό και γεμάτο τσαντίλα "Όχι!" βγαίνει απο μέσα σου.. Είναι οι δικιές σου στιγμές και δεν θα αφήσεις τίποτα να σου τις πάρει μακρυά! Καταβάθως το χρειάζεσαι αυτό. Λίγες στιγμές μόνο για τον εαυτό σου.Μακρυά από την μιζέρια και γκρίνια του "έξω" κόσμου..Φτάνει πια! Αρκετό χρόνο αφιέρωσες στους άλλους και αυτό που αποκόμισες ήταν η αχαριστία..ανεντιμότητα..ψέμα.. κάθε είδους υποκριτικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς.Αν δεν μπορούν να σε καταλάβουν οι άλλοι δεν θα το κάνεις ούτε εσύ.Δεν θα είσαι εσύ ο συμπονετικός και γεμάτος κατανόηση μαλάκας που δεν δέχεται διόλου σεβασμό απο το κάθε τιποτένιο,κομπλεξικό ανθρωπάκι.
Δεν αντιλέγω..Οι ψεύτικες συμπεριφορές που επιδεχόμαστε έχουν σπείρει τη διχόνοια ανάμεσά μας σε τέτοιο σημείο που να μην είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε το 'καλό' απο το 'κακό'..τον ΄γνήσιο' απο τον 'σάπιο' άνθρωπο..Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια!Εαν είσαι προκατειλημμένος χωρίς καθαρό μυαλό και σκέψη, δύσκολα θα καταλήξεις να βρεις κάτι πραγματικά το αξιόλογο. 'Εχε τα μάτια σου ανοιχτά και μείνε σε επαγρύπνηση...
Και ενώ η επόμενη μέρα έρχεται να πάρει την θέση της νύχτας εσύ σβήνεις με έναν μηχανικό τρόπο την γόπα του τελευταίου δημιουργήματός σου και, κουρασμένος απο τον πολύωρο και εκτενή διάλογο με τα ενδόμυχα της ψυχής σου, κατευθύνεσαι προς τον ναό σου
..

2 σχόλια:

  1. Για μένα δεν υπάρχει "καλός" και "κακός", ούτε "γνήσιος" ή "σάπιος" άνθρωπος. Αλλά υπάρχει ο καλός, κακός, σάπιος και γνήσιος μαζί σου. Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάποιος που μπορεί να σου λέει ψέματα δεν σημαίνει πως λεει ψέματα σε όλους.

    Αυτο που έχω καταλάβει από τους άλλους είναι πως όλοι ενδιαφερόμαστε για μας πρώτα (και είναι φυσικό) γιαυτό και μπορεί να νιώθουμε ότι λαμβάνουμε αχαριστία, ανεντιμότητα, ψέμα ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά δεν σκεφτόμαστε πως μερικές φορε΄ς μπορεί να γινόμαστε και εμείς αχάριστοι, ανέντιμοι ή και ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τελείως διαφορετικό να λες μικροψέματα (άλλωστε και ποιος δεν λέει?) και τελείως διαφορετικό να είσαι ένας τέτοιος άνθρωπος που ασχολείται με μικροπρέπειες. Γενικά το ψέμα είναι ένα στοιχείο που φθείρει τις ανθρώπινες σχέσεις και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν το πλεονέκτημα να είναι αληθινοί..τόσο στα συναισθήματά τους όσο και στις πράξεις τους. Και κάτι τελευταίο.. Αν έχεις την απαίτηση να είναι τίμιος και ειλικρινής ο άλλος απέναντί σου ( εν ολίγοις,Ανθρωπος) τότε θα πρέπει να ανταπεξέλθεις και εσύ σε αντίστοιχες απαιτήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή