Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Απλά και όμορφα..

Γενικότερα δεν θέλω να καταφεύγω σε υπερβολές και να λέω "μεγάλα" λόγια..για αρχή τουλάχιστον.Αλλά είναι κάποια πράγματα και ερεθίσματα που σε ωθούν να λειτουργείς πιο παρορμητικά,να εκφράζεσαι πιο διαχυτικά απ'ότι ίσως να περίμενες.Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να σε "φόβιζε" και να ένιωθες μαγκωμένος με συνεχείς οπισθοχωρήσεις στην έκφραση των συναισθημάτων σου.Ή έστω μέρος αυτών.
Πραγματικά όμως εδώ και πάααρα πολύ καιρό μου είχε λείψει η επικοινωνία.Πόσο μάλλον να ξέρω πως έχω έναν άνθρωπο που μπορώ να του εμπιστευτώ σχεδόν τα πάντα και να μην ντρέπομαι να πω και την παραμικρή μαλακίτσα ή κάτι ασήμαντο τελοσπάντων.Πολλές φορές έχουμε την ανασφάλεια-πεποίθηση ότι αν εξωτερικεύσουμε κάτι το ανούσιο μπορεί να γίνει αντικείμενο χλευασμού..ακόμα και στην περίπτωση που το άτομο στο οποίο απευθυνόμαστε μας γνωρίζει καλά.Υποτίθεται.

Γέλιο.Κάτι που επίσης έχει αλλοιωθεί.Έχει χαθεί η ουσιαστική έννοια του γέλιου και ο καθένας μπορεί να γελάσει με το ο,τιδήποτε ψεύτικο,δήθεν μπορεί να πλασάρεται και είναι προϊόν εις βάρος κάποιου.Η πραγματική ευχαρίστηση και απόλαυση του γέλιου και της ευθυμίας είναι όταν αυτά είναι πηγαία,όταν προέρχονται από την ψυχή του άλλου
.

Επομένως,θεωρώ ότι αυτά τα δύο πολύ βασικά στοιχεία -χημεία,γέλιο- επανέρχονται και κάνουν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο των τελευταίων ημερών. Δεν με κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα, αισθάνομαι πιο ήρεμη και χαμογελαστή.
Μου έλειψε αυτό.Είναι τόσο,μα τόσο,απλό πια.

2 σχόλια:

  1. Χαμογελασετε κανει του αλλους ν' ανησυχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πόσο μάλλον να ξέρω πως έχω έναν άνθρωπο που μπορώ να του εμπιστευτώ σχεδόν τα πάντα και να μην ντρέπομαι να πω και την παραμικρή μαλακίτσα ή κάτι ασήμαντο τελοσπάντων."

    Εμπιστοσύνη σε κάποιον, ψιλο εύκολα την δίνεις όταν κάποιος πατάει το "κουμπί" σου, εύκολα την χάνουν και πολύυυ δύσκολα την ξανακερδίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή