Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ελήφθη;Θα ληφθεί.

Πολύ πιθανόν να σου έχει τύχει μέχρι τώρα στην ζωή σου (αν όχι,υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου συμβεί) να γνωρίσεις κάποιο άτομο και αυτόματα να σκεφτείς μέσα σου "Αυτός/ή είναι ο άνθρωπός μου.ΤΕΛΟΣ".... ΕΑΝ δεν είχε αυτά τα δύο-τρία χαρακτηριστικά που με χαλάνε..
Το point ποιό είναι ΡΕ κολλημένε/κολλημένη; Αρχικά εξιδανικεύεις κάτι πάρα πολύ,σε τέτοιο βαθμό ώστε να διαφεύγει της προσοχής σου ότι δεν είναι αρμονικό εν τέλη,ότι έχει τα ψεγάδια του,τις αδυναμίες του.Διακατέχεσαι από έναν απίστευτο εγωκεντρισμό που επιρρίπτεις ευθύνες στο άλλο πρόσωπο και όχι πάνω απ'όλα στον εαυτό σου που κινήθηκε μέσω μιας ουτοπίας,μη αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις ρεαλιστικά και ανθρώπινα.Το να προσπαθείς να βρεις αλλού το κομμάτι του 'χαμένου' σου εαυτού σημαίνει ότι είσαι βλάκας και υποκινείσαι από τις ένα σωρό ανασφάλειές σου.Προσπάθησε να τελειοποιήσεις το ο,τιδήποτε με το μεράκι σου και την καλή σου διάθεση να το αγαπήσεις χωρίς να πέφτεις σε εγωιστικές παγίδες περί,εκ των προτέρων,τελειότητας.

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει.Η προσωπικότητά του,τα θέλω του,οι αντιλήψεις και στάσεις ζωής του δεν μεταβάλλονται από την μια στιγμή στην άλλη.Προκειμένου να δεις μια εκ των θεμελίων αλλαγή δεν σημαίνει ότι ξύπνησε μια πρωία και αποφάσισε να κάνει στροφή 360 μοίρες.Αρκεί να αναλογιστείς ότι κάτι τον ταρακούνησε,κάποιο συμβάν του ανέτρεψε τα δεδομένα.Καμιά φορά κάτι τέτοιες αλλαγές είναι καλό να γίνονται..Εφ'όσον είναι προς όφελός σου και δεν λειτουργείς εις βάρος τρίτων.
Στην τελική,ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα θελήσουν να σε κατανοήσουν.Από άποψη ικανότητας όλοι μπορούμε.Αλλά όταν έρχεται η θέληση στη μέση εκεί κάνεις πίσω.Γιατί;Επειδή απλούστατα έχεις ένα τοίχος προστασίας μπροστά σου που δεν το αφήνεις να διαπεραστεί.Υψώνεις μια ασπίδα εγωκεντρισμού για να φανείς τάχα μου δήθεν δυνατός.Ακόμα και στο θέμα κατανόησης..Δυστυχώς.Νομίζεις ότι αν 'μαλακώσεις' θα θιχτεί το σκληρό καρύδι που πιστεύεις ότι κρύβεις μέσα σου.Προσπαθείς να δείξεις έναν άλλο μαγκιόρικο εαυτό που δεν σηκώνει και πολλά πολλά..Άσε ρε ΜΠΑΓΛΑΜΑ.Βάλ'το καλά στο μυαλό=κουκούτσι που κουβαλάς ότι ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων και την δική του οπτική γωνία και θα το ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ.Δεν θα μου αλλάξεις τα μυαλά σε μια στιγμή αδυναμίας.Κομπλεξικό.-

6 σχόλια:

  1. Επειδή όμως ο καθένας αντιδράει διαφορετικά σε κάποια αλλάγη, γι'αυτό και πολλές φορές μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιες συμπεριφορές μας.

    Και αν είσαι γυναίκα, φτιάχνεις τόσα διαφορετικά σενάρια για μια απότομη αλλαγή και ίσως με τις σκέψεις που κάνεις να βάλεις φιτιλιές και σε αρσενικά πρόσωπα. Άρα καταλήγουν στο να πιστεύουν ένα πράγμα χωρίς να κάθονται να σκεφτούν αν όντως ισχύει και αν αρμόζει η σκέψη αυτή για το άτομο που το σκέφτηκαν. (Σε μπέρδεψα ε? Ο:) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν φτάνεις σε σημείο να εξηγείς και να κάνεις κατανοητό το τοπίο και εν τέλη να τα επωμίζεσαι πάλι όλα εσύ εκεί φαίνεται το μεγαλείο της βλακείας του άλλου.Επικοινωνία/κατανόηση μηδέν γαμώ το ξεσταύρι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στροφη 360 μοιρων ισουται με 0 μοιρες... δηλαδη εκτελεις εναν κυκλο και καταληγεις παλι εκει απ' οπου ξεκινησες! Αρα σωστο να μην αλλαξει.

    Υπαρχουν και χειροτερα παντως, σκεψου να περπατας στο σωστο δρομο τι κακο προκαλεις στον εαυτο σου κυριως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι το ζήτημα.Όσο και να θέλει να αλλάξει στο τέλος καταλήγει η ίδια προσωπικότητα.
    Όσο για το δεύτερο..το κατάλαβα αφού το εξήγησες..Βλαμμένο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως γίνεται όμως να βρίζεις και να χαρακτηρίζεις έτσι τον άνθρωπο που υποτίθεται πως είναι "ο άνθρωπός σου"; Γιατί τόση οργή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να διευκρινήσω ότι η πρώτη παράγραφος είναι καθαρά μια γενικότητα την οποία ήθελα να θίξω και αφορά κατά πολύ ένα μεγάλο μειονέκτημα των ανθρώπων. Η δεύτερη παράγραφος,επί της ουσίας,δεν συνδέεται με την πρώτη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή