Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Όταν αφήνεσαι στις περιπλοκότητες...

Η καλύτερη περίοδος κατ'εμέ για να πηγαίνεις για μπάνιο στη θάλασσα είναι προς τα τέλη Αυγούστου με Σεπτέμβριο.Λιγότερος κόσμος,λιγότερη βαβούρα και εμφανώς λιγότερη ζέστη.
Κάτι για να σου ανεβαίνει η διάθεση περισσότερο και να αισθάνεσαι όμορφα.Τα πράγματα που σου ομορφαίνουν την ζωή είναι τα πιο απλά και τα πιο λίγα σε αφθονία.Με λίγα λόγια..η Φύση.Μόνο εκείνη μπορεί μου προσφέρει απίστευτη ηρεμία και χαλάρωση μακρυά από τα δρώμενα της ζωής.Να μην σκέφτομαι τίποτα και κανέναν που θα με δυσαρεστήσει.
Έχουμε μπει όλοι μας,άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο,σε διάφορα τριπάκια και επενδύουμε σε καταστάσεις οι οποίες δεν κρατάνε για πάντα και είναι εφήμερες.Στηριζόμαστε με όλη μας την δύναμη οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό μας.Κανένας δεν θα μας προσφέρει την μεγαλύτερη στήριξη εκτός από εμάς του ίδιους,εφ'όσον έχουμε συνειδητοποιήσει το "ποιόν" μας και τις δυνατότητές μας,και από τα πολύ δικά μας άτομα.Τους γονείς μας.Το πιο σημαντικό κεφάλαιο στην δική μου ζωή.Είναι τόσο κοντά μας,τους ζούμε καθημερινά,μας προσφέρουν πολλά πράγματα αλλά ξεχνάμε τον βαθμό σημασίας τους.Λόγω συνήθειας,λόγω ρουτίνας.Αυτή η πουτάνα η ρουτίνα και το πέρασμα του χρόνου πολλές φορές φθείρει σχέσεις.Εξωτερικές σχέσεις (φίλοι,γκόμενοι κλπ).Νομίζουμε ότι διανύουμε μια στασιμότητα και αδράνεια αλλά ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα και φτάνεις σε ένα σημείο όπου σου κουνάει το δάχτυλο με αυστηρό ύφος υποδεικνύοντας τα λάθη που έκανες χωρίς να εκμεταλλευτείς τον χρόνο επάξια.Το γεγονός έχει ήδη τελεστεί..

2 σχόλια:

  1. Εγώ έχω γίνει ένα με την φύση :Ρ

    Πάντως θα συμφωνίσω όσοι λιγότεροι τόσο το καλύτερο! Άσε που ειδικά στην παραλία όσο πιο λίγο κόσμο έχει τόσο πιο καθαρά είναι.

    Η αλήθεια είναι πως τα πιο προφανή πράγματα που έχουμε κοντά μας (γονείς μας), τους θεωρούμε δεδομένους χωρίς να τους δινουμε την απαραίτητη αξία.
    Προσωπικά λεω "θα φτιάξω τις σχέσεις μου μαζί τους (στο να έχω πιο πολύ σχέσεις μαζί τους) αλλά πάντα λέω "άυριο" και κάποια μέρα ίσως να μην υπάρχει πια το αύριο και θα μείνει ένα παράπονο.

    (ελπίζω να μην βγήκα πάλι εκτός θέματος :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η σιγουριά που νιώθουμε ξέροντας ότι είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που μας Αγαπάνε.Κάνεις ο,τι μπορείς/θέλεις και περνάει από το χέρι σου.Όλα στα χέρια μας είναι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή